Bep & Bodien, de serie

Bep & Bodien, een serie korte films over twee buurvrouwen uit Amsterdam-Noord die door elkaars toedoen in allerlei komische situaties terechtkomen. Korte afleveringen van 5 minuten, alles heel gestileerd neergezet. Herkenbaarheid en een lach, soms pijnlijk, ontroerend, fijn om naar te kijken en altijd met een knipoog.

In deze serie ondernemen de buurvrouwen Bep & Bodien op geheel eigen wijze pogingen om zich voor de buurt in te zetten. Gevraagd en ongevraagd. Bep is de stevigste van het stel, Bodien weet het allemaal niet zo goed. Bep helpt Bodien voortdurend in het zadel. Samen staan ze sterk. Maar soms is er een kink in de kabel, dan begrijpen de dames elkaar verkeerd. Is Bep jaloers? Is het alleen goed als Bodien (er) zelf niets (van) bakt? Hoe veilig voelen de beide dames zich als de comfortzone verandert?

De serie raakt met een knipoog herkenbare thema’s aan die in elke vriendschap of (buren)relatie voorkomen. Rode draad is steeds de vriendschap tussen beiden en de onderliggende miscommunicatie. De dames hebben elkaar nodig om zich goed te voelen maar hebben tegelijkertijd moeite als het niet gaat zoals ze het zelf voor ogen hadden. De gekozen thema’s steken steeds vanuit een andere hoek in op deze onderlinge vriendschap.

Wat vinden Bep en Bodien zelf:
Bep: ‘Bak eens een taartje voor een ander!’
Bodien: ‘We zitten toch allemaal in hetzelfde schuitje?’

De serie kijken? Dat kan hier!